Lekker en volgens je natuur


De natuur heeft ervoor gezorgd dat we een uitgesproken voorkeur hebben voor zoet en vet voedsel omdat onrijp fruit niet verteert en omdat vetten nodig zijn om te kunnen overleven. Vandaag hebben we nog steeds die genen maar is natuurlijk zoet fruit vervangen door koekjes en chocoladerepen, pudding, fruityoghurt, koffiekoeken, kant en klare fruitsappen en snoepjes. Daarnaast zijn de natuurlijke vetten uit noten en zaden vervangen door gefrituurde snacks, chips en industriële bewerkte vetten.

Wie opnieuw gezonder en natuurlijker gaat eten zal weer leren genieten van natuurlijk zoet. Meer zelfs het industriële zoet zal na verloop van tijd ervaren worden als tè zoet!  En het lichaam zal laten weten dat het met gefrituurd eten niet gebaat is.

Bedenk wel dat jarenlange verkeerde eetgewoonten niet in een paar weken te veranderen zijn. Voer de veranderingen langzaam door. Neem er de tijd voor en gaandeweg zul je jezelf steeds beter gaan voelen want natuurlijke voeding is (h)eerlijk en goed voor je lijf