voeling met voeding

Lezingen worden op maat gemaakt.


Titel, inhoud en timing zijn bespreekbaar en worden afgestemd op de doelgroep.
Prijzen op aanvraag.

Een greep uit het aanbod

Je spijsvertering versterken
Ongemakken zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, zure oprispingen of een zware maag zijn signalen dat de afbraak van het voedsel mank loopt. De vertering begint in de mond, maar ook verderop moet alles precies op elkaar afgestemd zijn. Beter verteren begint met kennis van wat een goed spijsverteringsproces nodig heeft. In deze lezing leer je hoe je zelf je spijsvertering kan versterken en ondersteunen.

Beter in balans
Hèt voedingspatroon bestaat niet, we zijn immers allemaal verschillend. Toch blijkt voor ieder van ons ritme, beweging en natuurlijke voeding belangrijk te zijn om in balans te blijven. Deze infosessie vormt een goede basis om je eigen voedingsgewoonten te observeren en waar nodig bij te sturen. Je leert met een kritische blik naar reclame kijken en opnieuw vertrouwen op je buikgevoel.

Slapen als een marmot of een roosje?
’s Nachts herstelt je lichaam. Als je chronisch te weinig slaapt, mis je dat herstel. Je bent moe, prikkelbaar, je pept jezelf op met koffie en je hebt een sterke drang naar zoetigheid. Je zou de hele dag kunnen knabbelen. Slaaptekort doet verdikken, geeft allerlei kwaaltjes en kan aandoeningen zoals diabetes uitlokken. Gun jezelf dus voldoende slaap!

Breakfast
Een ontbijtsessie over goede voedingsgewoonten voor werknemers van bedrijven.

Wat is goede voeding voor de homo sapiens?
Een infosessie (100 min) over natuurlijke voeding voor leerkrachten en leerlingen van het secundair onderwijs.

Zin en onzin van voedingssupplementen
Een gevarieerde voeding vormt de basis. Toch kan een supplement nuttig zijn. In deze sessie leer je welke supplementen zinvol zijn en welke je beter links laat liggen. Je krijgt een duidelijk overzicht van deze complexe materie.

Prille leven
Kleurrijke informatie over voeding en suppletie vóór de conceptie, tijdens de zwangerschap en gedurende de kraamtijd. Met introductieschema voor baby- en peutervoeding.


Cursus voeding


In deze cursus leer je:
• wat goede voeding is
• dat er verschillende lichaamstypes bestaan
• wat suiker in het lichaam doet. Hoeveel suiker mag je eten? Wat zijn goede suikervervangers en waar blijf je beter af
• het belang van vetten en cholesterol
• het jo-jo effect begrijpen
• het belang van bioritme
• voeling krijgen met je voeding

Doorheen de lessenreeks is er voldoende aandacht voor aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatzieken, lactose-intolerantie, osteoporose en overgewicht.